12 studenoga 2007

OUTLAB 2007.

OUTLAB je događaj koji će se održati od 18. do 20. 11. 2007. u Parizu, a proizašao je iz saveza CITU ( skupina laboratorija pariške Sorbonne koji se bave istraživanjem i umjetničkim stvaranjem, te medijima).

To je događaj koji uključuje predstavljanje istraživačkih radova, te gotovih projekata i projekata u samom procesu stvaranja.

OUTLAB je prvi put izveden 2006. godine i funkcionirao je na principu izložba- laboratorij. Predstavljene su različite forme: djela vezana za internet, interaktivne glazbene instalacije i performansi. OUTLAB 06 naglašavao je rješenje istraživanja i samog djela, koje podrazumijeva radionicu i izložbu.

Za drugo održavanje, 2007. godine, CITU će voditi računa o aktualnosti svojih istraživačkih projekata, predstavljajući projekte koji proizlaze iz suradnje umjetnika i istraživača okupljenih upravo u CITU.

CITU podupire projekte svojih članova, ali i projekte ostalih umjetnika i istraživača. OUTLAB je prilika da se predstave projekti proizašli iz tih suradnji. Ta djela postaju predmet manifestacija, izložbi i performansa. Umjetnici i istraživači govoriti će o svojim iskustvima i predstavljati proces stvaranja i konačan rezultat.

OUTLAB također predstavlja jednu vrstu dijaloga s publikom, te se može smatrati manifestacijom koja sadrži informativne, ali i pedagoške vrijednosti.

Nema komentara: